Bebekler Neden Ağlar ? Bebeklerin Ağlamasına 10 Sebep

Bebeğiniz var ve neden ağladığını bir türlü anlayamıyor musunuz ? Sebebini merak mı ediyorsunuz ? Bu yazı da sizlere bebekler neden ağlar konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Unutmayın ki , bebekler dünyayı henüz kelimelerle ifade edemedikleri için ihtiyaçlarını, rahatsızlıklarını ve duygularını ağlayarak anlatırlar. Ağlamak, onların iletişim kurma yöntemidir.

Bu yazı da sizlere bebeklerin ağlamasının altında yatan 10 sebepten bahsedeceğiz. Aşağıda yer alan sebepleri bebeğiniz açısından değerlendirin. Elbet bir tanesinin bebeğinizin ağlamasına sebep olduğunu göreceksiniz. Burada yer alan sebeplerden bazıları elbet sizinde aklınıza gelmiştir. Bizim amacımız yeni bir sebep türetmek değil , var olan sebepleri sizlere hatırlatmaktır. Bebeğinizin ağlama sebebini öğrenmek istiyorsanız hemen okumaya geçebilirsiniz.

bebeklerin aglama nedenleri nelerdir

Bebekler Neden Ağlar : 10 Sebep

1. Açlık

Bebeklerin en sık ağlama nedeni açlıktır. Özellikle yenidoğan grubundaki bebekler , küçük mide kapasiteleri nedeniyle sık sık beslenmek ister. Bebeğiniz ağlıyorsa, ilk olarak aç olup olmadığını kontrol edin.

Aç Bebek belirtileri : Dudaklarını şapırdatıyorsa veya ellerini ağzına götürüyorsa, bu açlık işareti olabilir. Onu beslemek genellikle hemen sakinleştirir.

ilginizi Çekebilir : Aç Bebek Nasıl Anlaşılır? Bebeğimin Acıktığını Nasıl Anlarım?

2. Altının Kirli Olması

Bebekler Neden Ağlar ? sorusunda akla gelen ikinci en popüler cevap bebeğin muhtemelen altını batırmış olmasıdır. Islak veya kirli bir bez, bebeğinizin huzursuz olmasına neden olabilir. Düzenli olarak bezini kontrol edin ve gerektiğinde değiştirin. Özellikle gece boyunca bu kontrolü aksatmamaya çalışın. Alt değişimi sırasında bebeğinizle sakin bir ses tonuyla konuşmak, onu rahatlatabilir.

3. Uyku İhtiyacı

Bebekler genel olarak çabuk uykuya dalsa da bazen bu işlemi başaramayabilir. Yorgunluk bebeklerde huzursuzluğa yol açar. Bu durumda da bebekler ağlayarak dertlerini anlatmaya çalışır. Bebekler için, uyku rutinleri oluşturmak çok önemlidir. Örneğin, her gece aynı saatte banyo yaptırıp loş bir ortamda ninni söylemek, bebeğinizin uykuya geçişini kolaylaştırabilir.

4. Gaz Sancısı

Bebekler neden ağlar sorusunun en gizli sebeplerindendir. Dışardan bakıldığında herşey normal gözükse de bebeğin içtiği anne sütü veya mama , henüz tam gelişmemiş sindirim sisteminde gaz olarak bebekleri rahatsız etmektedir. Gaz sancıları, bebeklerde ağlamanın yaygın bir nedenidir. Bebekler uykuda neden ağlar diyorsanız da bu sebep en önemli sebeplerden biri olabilir. Özellikle beslenme sonrasında gazını çıkarmak, bu sorunun önüne geçebilir. Bebeğinizi omzunuzda dik tutarak sırtına hafifçe vurabilirsiniz. Karnına masaj yapmak da rahatlatıcı bir yöntemdir.

İlginizi Çekebilir : Bebeklerde Gece Sık Uyanma Nedenleri ve Çözümleri

5. İlgi ve Sevgi İhtiyacı

Unutmayın ki her canlının ilgi ve seviye ihtiyacı vardır. Bebekler ise buna en çok ihtiyaç duyan canlılar. Çünkü hiç birşey bilmedikleri bir Dünya da kısıtlı yetenekleri ile hayatta kalma savaşı veriyorlar. Böyle bir durumdaki canlı mutlaka o aile sıcaklığını hissetmek ister. Her bebek sizin vereceğiniz yakınlığınızı hissetmek ister. Kucağınıza alın, onunla konuşun veya yumuşak bir şekilde sallayın. Sevgi dolu bir dokunuş, ağlamasını kesmek için yeterli olabilir. Unutmayın, bebeğinizin sadece fiziksel değil, duygusal ihtiyaçları da vardır.

bebekler neden aglar bebeklerin agmasi icin sebepler
aglayan bebek

6. Diş Çıkarma

Diş çıkarma dönemi, bebekler için oldukça rahatsız edici olabilir. Hatta rahatsız edicinin dışında bu süreci bir kabus gibi yaşayan bebeklerde olabilir. Diş çıkarma döneminde ateş ve iştahsızlık ve hatta bebeğin yüzünde sivilce vari kabarıklar çıkabildiği gibi , bu süreçte salya artışı, diş etlerinde şişlik ve huzursuzluk gibi belirtiler de görülebilir. Diş çıkarma döneminde bebeklerde sıkça ağlama görülür. Soğutulmuş diş kaşıyıcıları, bebeğinizin bu dönemi daha rahat atlatmasına yardımcı olabilir.

7. Rahatsızlık veya Hastalık

En istenmeyen sebeplerden biridir hiç şüphesiz. Ama Bebekler neden ağlar diye düşünüyorsanız bu ihtimali de mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekir. Eğer bebeğiniz alışılmadık bir şekilde ağlıyorsa ve ateş, kusma ya da burun tıkanıklığı gibi belirtiler eşlik ediyorsa, bir sağlık sorunu olabilir. Bu durumda vakit kaybetmeden bir doktora başvurun. Bebeğinizin huzursuzluğu genellikle bir şeylerin yolunda olmadığını gösterir.

8. Aşırı Uyarılma

Bebekler herşeyi yeni yeni öğrenme derdi içerisinde olduğundan dolayı zaten hep bir stres altındadırlar. Bir de gürültü, parlak ışıklar veya çok fazla insan, bebeğinizin stres seviyesinin artmasına neden olabilir. Bu durumda da bebekler ağlar. Onu sakin bir ortama götürmek genellikle ağlamasını dindirir. Örneğin, bebeğiniz kalabalık bir ortamda ağlıyorsa, sessiz bir odaya geçip sarılabilirsiniz.

9. Sıcaklık veya Soğukluk

Bebekler neden ağlar sorusunda en az akla sebeplerden biri ortamdaki sıcaklık ve soğukluk durumlarıdır. Bizim için normal diyebileceğimiz bir sıcaklık bebekler için aşırı derecede sıcak veya soğuk olabilmektedir. Unutmayın ki Bebekler, ortam sıcaklığına karşı oldukça hassastır. Çok sıcak ya da soğuk bir ortamda bulunduklarında rahatsız olabilirler. Bebeğinizin giysilerini katmanlı giydirerek bu durumu kontrol edebilirsiniz. Oda sıcaklığını da 22-24 derece arasında tutmak faydalı olacaktır.

10. İletişim Kurma İsteği

Bebekler neden ağlar diye düşündüğünüzde çoğu zaman olumsuz şeyler aklınıza getirebilirsiniz. Genelde de bu doğru olandır. Ama işte size şaşıracağınız bir bilgi , bazen bebekler sadece iletişim kurmak için ağlar. Bunun bir sağlık ya da ihtiyaç belirtisi olmadığını anlayabilirsiniz. Bu durumda onunla konuşabilir, şarkı söyleyebilir ya da hafif bir oyun oynayabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular : Bebekler Neden Ağlar ?

İsterseniz bizi instagram ve youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsinz. Bu konuyla ilgili youtube kanalımızdan shorts videosu paylaşılmıştır. Aşağıdan shorts videomuzu izleyebilirsiniz.

Bu yazıda bebekler neden ağlar ? sorumuza cevap aradık ve sizlere bebeklerin ağlama sebepleri içerisinde yer alan 10 etkeni sıraladık. Bunlar dışında sizin aklnıza gelen bir sebep varsa iletişim bölümümüzden bize yazabilir ya da bu yazının altına yorum bırakabilirsiniz.

1 yorum
  1. […] İlginizi Çekebilir : Bebekler Neden Ağlar ? Bebeklerin ağlamasına 10 sebep […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.